About Us 1

Som enlig forældre har jeg ofte haft store udfordringer med, at få økonomien til at hænge sammen.

Jeg syntes selv at jeg har en rimelig indkomst, men har altid skulle vende hver en krone, når jeg nåede sidst på måneden. Kunne det virkelig passe, at jeg havde så store problemer med at få det til at fungere?

Banker og lignende instanser vurderer, at man skal have et rådighedsbeløb på kr. 5-6.000, hvis man er enlig PLUS kr. 2.500,- pr. barn (for mit vedkommende skulle det så være et rådighedsbeløb på kr. 10.000). Et sådanne rådighedsbeløb er et drømmesenarie for mig, og sikkert også for mange andre.

Jeg satte mig ned, gennemgik min økonomi og opdagede, at jeg burde sagtens kunne leve for min indtægt når faste udgifter var betalt. Det burde også være muligt, at jeg samtidig kunne spare sammen, så blandt andet min december måned ikke var helt til rotterne.

Her i husstanden er vi mig og mine to store teenage drenge. Jeg besluttede, at vi skulle forsøge, om vi kunne leve for gennemsnitlig 100,- kr. pr dag. Dette var for mad, andre fornødenheder til husholdningen og mit cigaretforbrug. Så nu var det om, at stramme balderne sammen.

Målet med denne planlægning er, at være mindre økonomisk afhængig. Så vi ikke føler at vi står med håret i postkassen, hvis vaskemaskinen dør, eller der skal repareres på bilen.

Vores største ønske er selvfølgelig at vi kan tage på en dejlig ferie sammen, og bare slappe af fra hverdagens stress og jag.

Men det skal også påpeges at vi bestemt ikke har lidt nogen nød, hvad mad angår.

Derfor gik jeg på tilbudsjagt i ugens reklamer. Jeg fandt ugens billige kød samt tilbehør på tilbud for pågældende uge. Jeg havde behov lave en madplan for hele ugen. En plan der kunne vise mig vej til en måde at spare på mine penge. Det kan dog til tider være noget af et puslespil, da jeg arbejder med skiftende arbejdstider.

Herefter visualiserede jeg mit fremtidige forbrug, ved at lægge kr. 700,- i en kuvert til hver uge, således at jeg kunne se, hvilket beløb jeg nu havde til resten af ugen, og overholde budgettet. Det er lidt nemmere at overskue ”kassebeholdningen” i bare et par dage, frem for en hel måned.

Problemet ved bare at handle impulsivt er, at det ender med et overforbrug. Her kan en madplan med tilhørende indkøbsliste være en stor hjælp.